北海道大学大学院国際食資源学院

大学院国際食資源学院について

教員からのメッセージ

海外より招へいしたグレッチェン カロンジ特任教授とジャン-ロベール ピット特任教授から、本学院進学希望のみなさん向けたメッセージです。

グレッチェン カロンジ(Gretchen Kalonji)特任教授

所属機関:
北海道大学国際連携研究教育局
食水土資源グローバルステーション
/研究国際戦略アドバイザー, 特任教授(現在)
Institute for Disaster Management and Reconstruction of Sichuan University
/Dean(現在)
General for Natural Sciences, UNESCO
/Assistant Director (2010-2014)
専門分野:
材料化学、科学と教育の革新

動画メッセージ内の質問項目

1. Q1.Humanity confronts with various difficulties related to food resources. To develop human resources who can solve those problems, what do you think is particularly important?
  2. Q2.To be a global leader for solving food resource problems, what kind of abilities are required?
  3. Q3.To foster the personality who will be able to solve food resource difficulties of many kinds, what do you expect from Graduate School of Global Food Resources of Hokkaido University?

ジャン-ロベール ピット(Jean-Robert Pitte)特任教授

所属機関:
北海道大学国際連携研究教育局
食水土資源グローバルステーション
/研究国際戦略アドバイザー, 特任教授(現在)
Université Paris-Sorbonne
Géographie et d’aménagement
/Professeur émérite
専門分野:
人文地理学

動画メッセージ内の質問項目

1. Q1.To seek solutions to food resource problems, what do you think is important from your perspective of food culture?