Graduate School of Global Food Resources Hokkaido University

Governance


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SAITO Yoko

Research
Fields
Agricultural Economics
Selected research publications
  1. 小麦品種改良の経済分析―その変遷と品質需要対応―
  2. 小麦育種の歴史的変遷とスピルオーバーに関する分析
  3. 小麦品種改良に関する技術進歩と遺伝資源導入の役割―誘発的技術進歩への距離関数による接近―
  4. Quality-oriented technical change in Japanese wheat breeding(日本の小麦育種における品質重視型技術進歩)
  5. 国内産小麦の品質と入札価格のヘドニック分析
  6. Motivations for local food demand by Japanese consumers: a conjoint analysis with reference-point effects(地域農産物への消費者需要:参照点効果)
  7. Health-Risk Concerns vs. Medical Benefits of the GM Technology(GM技術の健康リスクと医療便益)
  8. 小麦遺伝的基盤の多様性と品種改良への貢献 ―農業生物資源ジーンバンクデータの分析から―
  9. 新育種技術(NBT)により作出された農産物に対する消費者評価
  10. 途上国における家畜保険による貧困削減の可能性 ―ベトナムにおける家畜保険パイロット事業を事例に―
Message
for examinees

I am engaged in economic studies with a focus on agricultural R&D, such as the elucidation of the importance of genetic resource usage. Agricultural R&D is essential for the economic development of countries. I’d be happy to have you join me in considering the often overlooked genetic resources and R&D.

Please contact me by email if you have any questions about my research.
saitoy☆agr.hokudai.ac.jp
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