北海道大学大学院国際食資源学院

受験生向け


講義の様子

食資源環境特論

 食資源環境特論の授業の一部として、修士課程1年生がサステナブルなビジネスに関する記事を書きました。インタビューを通して、これらビジネスの背景にある考え方や、SDGs、サステナブルというキーワードに関するアイデアをまとめることができました。

LESS IS MORE – Jonathan Hesford, a sustainable and environmentally conscious winemaker from Roussillon
BY TAKAHASHI GEN and LI MINGZI

The Reality of NPOs – as learned from Food Bank Ikoro Sapporo
BY HIRANO  KOTARO, ASAJIMA SHINO and HATAYA SHOGO

Boys be ambitious – an inspirational story from ambitious farm
BY LI SHU, SUDA NAOTO, NAKAGUKI MAKI

Spend the night on earth, learn from the land
(日本語あり)
BY KIYAMA RUKA, YAMASHITA KAHO and XU BORE

Bikkuri Donkey and Environmental Activities
BY TAAL ALIEU, MORI SUZUMI and NISHIMINE HIROKI